Як зберегти полуницю на зиму в домашніх умовах?

Великі ягоди за бажання можна розрізати на частини. Потім дно ємності (каструля або миска) потрібно засипати цукром і викласти ягоди в один шар і пересипати цукром. Після цього викласти новий шар і знову – цукор. Так робимо доти, доки не будуть оброблені всі ягоди.

Це найпростіший спосіб зберегти вітаміни та аромат свіжої полуниці. Перетріть ягоду блендером, додайте цукор до смаку, розлийте за спеціальними пакетами або контейнерами і покладіть у морозильну камеру. Промийте полуниці, обірвіть листочки, засипте ягоду цукром і залиште на кілька годин, щоб вона пустила сік.

Найкраще використовувати непошкоджені міцні ягоди з незайманими плодоніжками та листочками. Полуниця потрібно помістити в банку так, щоб ягоди не давили один на одного і між ними залишалося трохи вільного місця. ВАЖЛИВО! Якщо зберігаєте ягоди у холодильнику, дістаньте їх за 20-30 хв.