Як зберігати пісочне тісто?

Понад два дні можна, можливо зберігати бездрожжеве тісто для піци, млинець тісто на кефірі, пісочне і листкове тісто. Добре зберігається будь-яке дріжджове тісто якщо не було додано солодких компонентів. Якщо ви готуєте млинці, то заготівлю в холодильнику можна зберігати цілих 7 днів.

Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати в холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморожування. У морозильній камері при температурі -15 … -18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців. Заморожувати краще нещодавно замішане тісто.

Пісочне тісто добре зберігається охолодженим до 36 годин, чи замороженим до 3-х місяців. Вироби із замороженого або охолодженого напівфабрикату мають більш розсипчасту та хрумку структуру, ніж зі свіжого продукту.