Як зробити купець?

Приготування та розпивання чифіра представляє справжній ритуал. П'ють його обов'язково у компанії. Кухоль пускається по колу. За раз кожен сьорбає пару ковтків; іноді по три, але найчастіше по два.

Вважається, що він сприяє спілкуванню і, на відміну горілки, не провокує агресію. Найправильніший чай для такої справи – дрібнозернистий, за радянських часів особливо цінувався грузинський. Говорили, що від нього найкращий кайф.

Заварюють чифір наступним чином – кип'ятиться вода і відразу зверху висипається заварка. Важливо, щоб води була майже повна ємність – саме стільки, щоб висипана зверху заварка повністю заповнила цю ємність. Все це накривається і в жодному разі не перемішується – чай ​​має пропаритися.