Як зробити м'які тефтелі з фаршу

Чому виходять жорсткі тефтелі?

Тефтелі напевно виходять сухими та жорсткими, якщо готувати їх із магазинного яловичого фаршу. Навіть якщо виключити сюрпризи та придбати виключно якісний фарш, без добавок свинини успіхів на кулінарній ниві чекати не слід. Тим більше, якщо фарш був виготовлений зі старої яловичини.

Навіщо додавати яйце в тефтелі?

Допомагає тефтелям тримати форму при жарінні або гасінні і обвалення в борошні. А ось яйце з метою "склеїти" фарш додавати не потрібно. Білок у м'ясі згортається та підтримці форми ніяк не сприяє. Крім того, яйця роблять тефтелі «гумовими» та сухими.