Яка корисна олія рафінована чи нерафінована?

Якщо говорити про те, що корисніше: рафінована або нерафінована олія, то, природно, перевага буде на боці другого. Під час виготовлення рафінованої рідини сировину примусово обробляють хімічно. На виході отримуємо чистий продукт без шкідливих, корисних властивостей.

– Для смаження, особливо високотемпературної, однозначно краще рафіновані олії. Будь-яке суперкорисне та правильне масло холодного віджиму при сильному нагріванні руйнується і утворює багато поганого. Рафінований теж руйнується, але нагрівання має бути істотно вищим, на кухні такий рідко буває.

Найпоширеніші та найважливіші олії для організму людини – це лляне, гарбузове, рапсове, кунжутне та оливкове. Будь-яке масло – Це джерело корисних жирів, які необхідні кожній людині. Крім цього, кожен із продуктів має скарбницю вітамінів та мікроелементів. Лляне масло містить омеги – 3, 6 та 9.

Крім того, нерафінована соняшникова масло – це криниця вітамінів груп А, D, E і F, фосфоліпідів і мікроелементів, при цьому воно позбавлене небезпечного холестерину. Однак не завжди цей продукт буває свіжим та безпечним. В рамках віялового дослідження Роскацтво визначило найкращі соняшникові олії.