Батьківщиною шоколаду, як і дерева какао, є Центральна та Південна Америка. Індіанці майя, а потім і ацтеки протягом багатьох століть змішували мелені та обсмажені какао-боби з водою, а потім у цю суміш додавали гіркий перець.
Під час індустріальної революції розпочалося промислове виробництво шоколаду. У 1765 р. шоколад з'явився у Північній Америці. Ісаак Дізраелі писав про шоколад: «Іспанці привезли шоколад з Мексики, де він був грубою сумішшю мелених зерен какао, індіанської кукурудзи та спецій.
У 1879 році, після восьми років експериментів, швейцарець Даніель Петер вперше випустив на ринок твердий молочний шоколад. У тому ж році винахідник Рудольф Ліндт із Берна, зробивши оригінальний пристрій, почав займатися виробництвом. шоколаду fondat, який танув у роті.
Премія вважається однією з найпрестижніших і найшанованіших, тому виробники проходять серйозний відбір, перш ніж удостоїтися звання переможця.
- Amedei Selezioni (Італія) …
- Teuscher (Швейцарія) …
- Leonidas (Бельгія) …
- Bovetti (Франція) …
- Valrhona (Франція) …
- Michel Cluizel (Франція) …
- Scharffen Berger (США) …
- Lindt (Швейцарія)