Дозволені, але в обмеженій кількості продукти:
- ковбасні вироби;
- відварене м'ясо яловичини, птиці, риба. …
- сіль (що менше, тим краще);
- помідори (не більше 3-х на день), цвітна капуста, спаржа, шпинат, ревінь,
- щавель, селера, солодкий перець, редис, ріпа;
- гриби: печериці, грузді, білі;
- маринади та соління;
При подагрі виключаються всі продукти, багаті на пурини: бобові, квасоля, горох, соя, щавель, шпинат, томати, субпродукти (нирки, печінка, легені, мізки), раки, дичина, жирні сорти риби, м'ясо молодих тварин ( телятина, молода баранина, кури-бройлери) консерви з м'яса та риби, сосиски, сардельки, ковбаси, шашлик, пиво, …
Необхідно повністю виключити з раціону всі м'ясні та рибні блюла. Можна їсти рідкі молочні каші, овочеві супи, фрукти та ягоди. Дотримуватись питного режиму.