Яке м'ясо треба їсти при подагрі?

Дозволені, але в обмеженій кількості продукти:

  • ковбасні вироби;
  • відварене м'ясо яловичини, птиці, риба. …
  • сіль (що менше, тим краще);
  • помідори (не більше 3-х на день), цвітна капуста, спаржа, шпинат, ревінь,
  • щавель, селера, солодкий перець, редис, ріпа;
  • гриби: печериці, грузді, білі;
  • маринади та соління;

При подагрі виключаються всі продукти, багаті на пурини: бобові, квасоля, горох, соя, щавель, шпинат, томати, субпродукти (нирки, печінка, легені, мізки), раки, дичина, жирні сорти риби, м'ясо молодих тварин ( телятина, молода баранина, кури-бройлери) консерви з м'яса та риби, сосиски, сардельки, ковбаси, шашлик, пиво, …

Необхідно повністю виключити з раціону всі м'ясні та рибні блюла. Можна їсти рідкі молочні каші, овочеві супи, фрукти та ягоди. Дотримуватись питного режиму.