Які яйця більш корисні?

Найкорисніше їсти, на думку лікаря-дієтолога Євгена Арзамасцева, звісно ж, варені яйця. Або це швидке варіння, або тривале. Потрібно враховувати, що швидке варіння зберігає більше корисних речовин, але біодоступність їх трохи менша.Oct 6, 2021

Перепелині яйця Яйця перепілки схожі на іграшкові – крапчасті, кругленькі, і ваги в них всього-то 20 г. Але ці яйця в мініатюрі – справжній концентрат корисних речовин: вони вдвічі перевершують курячі за вмістом вітамінів групи В, у них вп’ятеро більше фосфору й калію і в 4,5 раза – заліза.

Найсвіжіші – дієтичні яйця . Їх легко впізнати за червоним маркуванням “Д” на шкаралупі. Дієтичним називається яйце не старше одного тижня. На восьмий день дієтичне яйце перетворюється на столове (синє маркування “С”, термін придатності – до 25 днів).

Що птах старший, то більші яйця він несе. Однак дрібні яйця, як зазначає Росконтроль, корисніші за добірні, що підтвердила проведена ним експертиза. У яйцях першої категорії виявилося оптимальне співвідношення омега-6 і омега-3 жирних кислот. Дехто вважає, що коричнева шкаралупа міцніша, ніж біла.