Який краще взяти лаваш для шаурми?

На питання про те, який лаваш краще для шаурми, правильна відповідь – вірменська. У нього також загортають начинки, надаючи форму рулету, трикутника чи прямокутника.

Огляньте сам продукт, його упаковку та термін придатності. Упаковка має бути цільною, не пошкодженою. Лаваш повинен мати блідо-жовтий колір, «поджарочки» повинні бути лише в деяких частинах лаваша. Листи не повинні склеюватися між собою, також зверніть увагу на наявність цвілі.

Скажемо відразу: якщо у хліба є пористий м'якуш і хрумка скоринка, значить, він приготовлений з використанням дріжджів. Якщо у складі хліба дріжджів ні, то це вже й не хліб. Яскравим прикладом бездрожжевий продукції є тонкий лаваш, проте він не зможе замінити пишний ароматний буханець хліба.

Так, шаурма – це м'ясо, капуста, огірок і цибуля, приправлені часниковим соусом і загорнуті в лаваш, а шаверма – це та ж начинка, тільки покладена в напівкруглий лаваш (так само називається узбецька лаваш).