Для зменшення фортеці бренді розбавляють негазованою мінеральною водою, тоніком, апельсиновим та виноградним соками. Оптимальна пропорція – один до одного. Виноградні сорти бренді можна поєднувати з філіжанкою кави або міцного чорного чаю.
У шейкер з льодом наливаємо бренді, апельсиновий сік, лікер і бітер. Добре збиваємо, щоб інгредієнти змішалися між собою. Переливаємо в охолоджений коктейльний келих. Прикрасити напій можна лимонною чи апельсиновою цедрою.
Як пити бренді
- Для дегустації бренді потрібен спеціальний келих. …
- У цей келих потрібно налити трохи бренді. …
- Пити бренді слід невеликими ковтками, не різкими: напій повинен приємно і повільно розтікатися у роті.
- Температура подачі бренді – 24-25 градусів. …
- Одне з важливих правил: бренді п'ють без закуски.