Чи можна їсти плоди кінського каштана?

Форма округла або плеската, на одному боці добре помітна світла пляма – місце прикріплення насінини до перегородки. Однак схожість плодів тільки зовнішня. Горіхи кінського каштана в їжу не вживають. У місцях його вільного зростання їх згодовують домашнім тваринам.

Кінський каштан не придатний для вживання в їжу. Він має лікувальні властивості, але водночас небезпечний для здоров’я – плоди в сирому вигляді є токсичними і, якщо їх з’їсти, можуть спричинити серйозне отруєння. Інтенсивність інтоксикації та симптоми залежать від кількості токсину, що потрапив в організм.

Листя, на відміну від каштана їстівного, у цього дерева нагадує п’ятірню. Плоди кінського каштана гіркі, несмачні. Кінський каштан не тільки неїстівний, а й токсичний через вміст у плодах сапоніну, есцину.

У кулінарії каштани застосовують як для солодких, так і для гострих страв. Ними фарширують індичку, а також інші види птиці та дичини. З каштанів роблять паштети та супи, їх використовують як доповнення до м’яса та овочів. З нього роблять борошно, додають як начинку в пироги та салати.