Чому ненасичені жири краще?

Ненасичені жири мають низьку температуру плавлення. В організмі вони засвоюються набагато легше, ніж насичені, та виконують більше важливих функцій. Мононенасичені жири підвищують рівень «хорошого» холестерину, також містять Омега-9 жирні кислоти (олеїнова кислота).

Які жири корисні насичені чи ненасичені? Експерти в галузі охорони здоров'я зазвичай рекомендують замінювати насичені жири та трансжири мононенасиченими та поліненасиченими жирами, Зберігаючи при цьому дієту з адекватним харчуванням.

Це ненасичені жири, які не можна виключати із раціону. Вони корисні насамперед тому, що регулюють рівень глюкози в крові, допомагають схуднути та забезпечують енергією та бадьорістю. Окрема користь – для жінок – у нормалізації вироблення статевих гормонів.

Самий багате джерело омега 3 та омега 6 – риб'ячий жир. Але також їх можна отримувати з різноманітних рослинних олій. Велика кількість омега 3 міститься в лляній олії, олії волоських горіхів. Омега 6 у достатній кількості доступні в соняшниковій, кукурудзяній олії.