Чому сир швидко плавиться?

Казеїн утворює білкову мережу, основу та форму нашої губки. Решта простір заповнена водою і жиром. При нагріванні мережа руйнується і звільняє воду та жир. Тому, чим більше є чого звільняти, тим легше і плавитиметься наш сир.

У мікрохвильовій печі Покладіть сир в антипригарний або керамічний посуд, поставте його в мікрохвильову піч. Перед тим як покласти сир в НВЧ-піч, додайте в нього трохи кукурудзяного крохмалю. Це допоможе сиру розплавитись у процесі приготування. Додайте кислий інгредієнт: біле вино, пиво чи винний оцет.

Моцарелла Моцарелла – м'який сир зі свіжим молочним смаком, який не забиває, а наголошує на смаку інших інгредієнтів страви. Серед сирів, що ідеально плавляться і тягнуться, Моцарелла займає перше місце, оскільки вона не виділяє жиру, не висихає і залишається тягучою навіть після того, як страва охолола.

Один з різновидів сиру – халумі – відрізняється тим, що не плавиться.