Який вихід у баранини?

Забійний вихід – це відношення забійної маси до передзабійної живої маси, виражене у відсотках. Залежно від породи, вгодованості, віку, статі тощо цей показник коливається в широких межах – від 35 до 60% і більше.

Із малоцінних частин туші найрозвиненіша гомілка – 2,77% і заріз – 1,70%. Вихід м’яса 1 сорту з туш баранчиків породи джайдара становить 95,53% і другого – 4,47%.

Привеземо живого барана або вівцю, середня жива вага приблизно 35 – 65 кг.

Відгодівля дорослих овець триває 1,5-2 міс. Практика присадибного вівчарства показала, що молодняк скоростиглих порід вигідніше реалізувати на м’ясо з живою масою 45-50 кг. У цьому разі молодняк перед забоєм може бути підстрижений і отримана цінна шерсть – поярок.