Як не спалити шашлик?

Шампури потрібно викладати на мангал щільно. Перші 3-5 хвилин часто перевертайте їх, щоб м’ясо вкрилося скоринкою і зберегло весь сік усередині. Потім обертайте шампури кожні 2-3 хвилини, щоб шашлик не підгорів і просмажився рівномірно. Через жир, що стікає з м’яса, вугілля може знову розгорітися.Apr 29, 2018

Досвідчені кухарі рекомендують взяти лимонний, апельсиновий або гранатовий сік, ківі, кефір, сметану. Також можна використовувати пиво або сухе біле вино. Ще один варіант – майонез, але врахуйте, що на вугіллі він підгорає, а отже, шматочки шашлику, перед тим як смажити, потрібно буде обтерти.

Яблуня – для дичини, свинини, курки та морепродуктів. Дуб – для м’яса. Клен – для свинини, морепродуктів і курки. Береза – для курки та будь-якого м’яса.

Під час смаження періодично змащувати м’ясо топленим маслом.