Яка свиняча рулька краща передня чи задня?

Рулька буває задньою і передньою. Задня – краща, передня – гірша. На першій м’ясистої частини більше, на другій менше.

Брати найкраще задню частину рульки, оскільки вона ніжніша, і не така суха, як передня частина.

У задній рульці міститься більше м’яса, тому вона йде на другі страви. Передню частіше використовують для супів і холодців. Після тривалої термічної обробки продукт набуває ніжного м’ясного смаку й апетитного ароматного запаху.

Для запікання рулетом свинячу рульку краще обирати передню (вона хоч і менша, але не така жирна, як задня). Як її обробити, я обов’язково покажу в покроковому рецепті нижче. Кістку, що залишилася, не викидайте (просто покладіть у морозилку до потреби) – вона приготується для варіння бульйону.