Які вершки корисніші?

Для кави оптимальними вважаються вершки із жирністю 10%. Більш жирні вершки можуть погано розчинитися в гарячому напої та плавати непривабливими грудочками. Для збивання краще всього віддати перевагу вершкам з жирністю не менше 35%. Для приготування пюре чи соусів купуйте вершки із жирністю від 15 до 30%.

У своєму складі вершки 20% (середньої жирності) містять кілька груп вітамінів: A, PP, A (РЕ), бета-каротин, B1, B5, B2, B6, B12, B9, E (ТЕ), C, H, D, холін та хімічні елементи , представлені кальцієм, натрієм, магнієм, калієм, хлором, фосфором, цинком, залізом, йодом, селеном, міддю, фтором, марганцем, молібденом.

Користь вершки містять казеїн, вуглеводи, органічні, насичені та ненасичені жирні кислоти; амінокислоти лецитин, L-триптофан; вітаміни А, С, Е, РР та групи В, кальцій, вітамін D. На думку фахівців та дієтологів, поживні речовини з вершків засвоюються краще, ніж із молока.