Який вугор іде у роли?

З метою зниження собівартості ролів, як заміну справжньому вугру використовують вугроподібного кларію. По суті це просто африканський сомик, який завдяки тій же технології приготування (із застосуванням соусу для вугра) виходить схожим на справжнє річкове вугор.Nov 13, 2019

Для приготовлення суші використовується unagi kabayaki (або roasted eel) – оброблена тушка вугра в солодкому соусі. Продається такий вугор замороженим у спеціалізованих магазинах або у відділах заморожених продуктів у деяких супермаркетах.

Вугор вважається делікатесом, має особливий та неповторний смак, Спробувавши його раз, важко з чимось сплутати. В складі ролів і суші він може бути дуже ніжним, соковитим, з легкою хрусткою скоринкою і соковитою м'якоттю – все залежить від способів теплової обробки, а також соусів, що використовуються.

На відміну від інших видів риби, вугра не прийнято є сирим. Вважається, що кров та сире м'ясо вугра, хоч і не смертельно, але отруйні. Тому вугра піддають максимальній термічній обробці.