Чи можна їсти прострочену сайру?

Консерви, термін придатності яких минув, підлягають знищенню. Якщо ви купили у магазині консерви із минулим терміном зберігання, можна, можливо вимагати повернення грошей чи заміни банки. Не ризикуйте вживати в їжу прострочені консерви: не така велика втрата банки, що залежалася, як страшні можливі наслідки.

Рибні консерви Термін зберігання рибних консервів може досягати 3-х років, при цьому умови зберігання можуть бути при кімнатній температурі, так і в холодильнику при температурі від 0 до +5 градусів.

Ознаками зіпсованого продукту є нехарактерний колір м'яса чи риби, дивний чи неприємний запах, білий наліт, цвілі, помутніння розсолу. Для овочевих консервів допустимо потемніння верхнього шару. Для рибних – Світлий сирний наліт, але якість такої продукції буде нижчою.