Які спеції потрібні для краківської ковбаси?

Приправа для напівкопченої ковбаси Краківська, 50 гр (для домашньої ковбаси) – використовується для додавання у фарш при приготуванні ковбаси Краківська. До складу приправи входить: декстроза, перець чорний мелений, часник сушений гранульований, перець духмяний мелений.

Переважно використовують такі приправи для домашніх ковбас: перець (духмяний, чилі, білий, чорний, червоний), гвоздика, мускатний горіх, лавровий лист, коріандр, кардамон, кориця, кмин тощо. Спеції надають страві певного смаку й аромату: солоного або гострого, кислого або солодкого.

Відмітна особливість краківської ковбаси, знайомої всім із дитинства, – вона випускається кільцями діаметром 10-15 см. До складу краківської ковбаси входить м’ясний фарш і спеції, шпик, який робить ковбасу соковитою і ніжною, а запаху їй надають спеції, які використовуються в приготуванні.